duminică, 12 august 2012

Trei intrebari care spun totul despre candidati la interviul de angajare

Interviul de angajare este poate cea mai grea parte din procesul de recrutare pentru un candidat. Acesta este momentul in care, in discutia unu la unu, trebuie sa demonstreze ca este persoana potrivita pentru jobul respectiv si va incerca sa se prezinte intr-o lumina favorabila. 

Daca esti un angajator si vrei sa gasesti persoana potrivita pentru afacerea ta, iata trei intrebari care il vor face pe candidat sa iti ofere toate informatiile de care ai nevoie.

Cum ai aflat despre acest job?


Site-uri de recrutare, postari pe site-uri de social media sau targuri de joburi sunt doar cateva dintre modalitatile prin care un candidat poate afla de un job si aplica pentru postul scos la concurs.

Desi nu poate reprezenta un semnal clar al intentiilor candidatului, o persoana care isi schimba succesiv joburile si de fiecare data cauta un loc de munca prin aceste metode, in general, vizeaza un loc de munca oarecare si nu este neaparat foarte entuziasmat sa lucreze pentru postul oferit de compania ta.

Si daca deja a ajuns la a patra sau a cincea slujba si nu a fost cautat pentru un anumit post de una dintre presoanele cu care a lucrat anterior, acest lucru poate insemna ca potentialul candidat nu a reusit sa lege relatii profesionale, nu este o persoana de incredere si poate sa nu fie un om foarte bine pregatit, potrivit celor de la Inc.com.
Citeste continuarea pe Cariere Online

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.