miercuri, 18 iulie 2012

Daca doresti sa intri in IT..

Recent, Bellevue University (www.bellevue.edu) a publicat un raport conform caruia 47% dintre angajatii din Statele Unite analizeaza posibilitatea schimbarii locului de munca.

Indiferent de procente, in Romania este evident ca o parte dintre angajati iau in considerare o schimbare in cariera, cel mai probabil din motive economice.

Ce facem in situatia in care nu schimbam doar postul ci si industria in care activam?
Care ar fi recomandarile pentru a face saltul in industria IT?

Dezvolta-ti relatii in noua industrie. Cauta fosti colegi, prieteni, fosti angajatori care te pot recomanda si te pot anunta din timp cand apar oportunitatile in noua industrie.. Verifica retelele de socializare, Facebook si in special LinkedIn.



Invata jargonul informatic. Sunt o serie de termeni pe care trebuie sa ii cunosti. Sunt de asemenea o serie intreaga de notiuni si aptitudini pe care trebuie sa le ai. O buna ocazie de a dobandi aceste cunostinte sunt cursurile de pregatire in Informatica. Un curs introductiv in tehnica de calcul si echipamente IT este Cisco IT Essentials.

Inscrie-te in stagii de practica. Pe langa experienta acumulata, vei avea cateva lucruri in plus de trecut in CV si vei demonstra dedicare si interes. Pozitiile disponibile de obicei pentru internship sunt cele de tester, dezvoltator junior, asistent tehnician IT, operator IT.

Documenteaza-te cat mai bine. Desi credem ca in general industria IT poate fi accesata de oricine, exista unele limitari daca faceti saltul din industrii foarte indepartate. Cu toate acestea, oportunitatile sunt numeroase iar conditiile de salarizare fac de multe ori sa merite aceste riscuri. Pentru a vedea daca sunteti potriviti pentru IT, incercati in prealabil sa va inscrieti sa cursuri cu frecventa redusa predate de cei care chiar lucreaza in industria IT.

In Iasi puteti apela la Cursurile Varilogic pentru cursuri introductive in Programare, Web Design, Editare foto, Retele de calculatoare si Introducere in IT.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.