sâmbătă, 26 mai 2012

LinkedIn: 5 idei de gestionare eficienta a profilului


La fel ca si in cazul relatiilor, a exercitiilor de fitness sau a conturilor de economii, in cazul LinkedIn obtii rezultate in functie de cat de mult de implici. Daca ai un profil nedezvoltat, este clar ca nu utilizezi site-ul si reteaua la intreaga capacitate. Asadar, pe langa completarea experientei si cautarea de noi conexiuni in lista prietenilor, iata cinci idei de a-ti dezvolta profilul pentru a fi mai vizibil imediat:

Fii deschis la a relationa cu necunoscutii
Daca in cazul Facebook conectarea cu necunoscutii poate da nastere unor situatii uneori chiear periculoase, in cazul LinkedIn conectarea cu necunoscutii in vederea extinderii cercurilor de influenta este vazut ca un lucru benefic, chiar imperativ necesar in opinia unora.. “Daca accepti invitatii doar de la persoanele pe care le cunosti, ce sens mai are sa utlizezi LinkedIn? Mail-ul ar fi suficient..”


Actualizeaza-ti profilul la cateva saptamani
Micile modificaripot conta enorm. De fiecare data cand imbunatatesti profilul, acest lucru este vizibil si anuntat catre toti cei in reteaua ta.. Nu trebuie sa re-creezi profilul, simpla adaugare a unui nou skill poate sa te repuna pe radarul celor cu care esti conectat. Aceasta abordare este un mod ne-intruziv de a le “aminti” conexiunilor tale profesionale de tine, de aptitudinile sau disponibilitatile tale.

Explica rolul tau, nu doar titulatura ta
Un CV este alcatuit in mod natural sa descrie ce ai facut in cadrul rolurilor avute in trecut, pentru a demonstra ceea ce ai putea face pe viitor intr-o noua pozitie. Fa la fel si pe LinkedIn. Fiecare descriere ar trebui sa ofere detalii despre dimensiunea, obiectivul si impactul a ceea ce ai facut, de ce este important ceea ce ai realizat si cum a ajutat acel lucru organizatia. Spre deosebire de multi altii care mentioneaza doar titulatura, potentialli angajatori sau parteneri vor sti exact de ce esti in stare si ce poti livra pentru ei.

Inscrie-te in grupuri LinkedIn
Grupurile iti vor da acces instant la o multime de contacte noi interesate de un anumit subiect comun. De asemenea, faptul ca impartasesti acelasi grup cu cineva iti da posibilitatea sa il adaugi in lista de contacte, ceea ce altfel ar fi fost posibil doar daca ii cunosteai adresa de email sau ai fi colaborat in trecut cu persoana respectiva.
Bineinteles, incercati sa va inscrieti in acele grupuri apropiate de interesele voastre, astfel veti putea fi participanti activi in cadrul grupului si veti beneficia de cautari mai targetate.

LinkedIn Classmates
O noua functionalitate din LinkedIn ne permite sa ne conectam cu fosti colegi ai institutiilor de invatamant. Doar selectezi scoala, fliltrezi dupa locatie si industrie si -- gata! Rezultatele iti permit sa vezi cine dintr-o regiune si eventual industrie ti-a fost coleg intr-o scoala anterioara. E  o metoda excelenta de a te reconecta cu colegii sau de a descopri noi contacte cu care impartasesti aceeasi educatie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.